KAKAOVÝ CHLEBÍČEK S NEKTARINKAMI
Seznam surovin
- nektarinky 6 kusů
- mouka pšeničná hladká 270 gramů
- kakao 90 gramů (holandské)
- cukr třtinový 225 gramů
- podmáslí 360 mililitrů
- jogurt 180 gramů (řecký)
- máslo 75 gramů (rozpuštěné)
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 3 lžičky
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C, formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Nektarinky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na klínky.
2. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidejte sůl, cukr a promí- chejte. V menší misce rozšlehejte vidličkou vejce, přilijte podmáslí, jogurt a promíchejte. Tekuté suroviny nalijte k sypkým a promíchejte. Těsto nepřemíchejte, nebylo by pak nadýchané.
3. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, poklaďte polovinou nektarinek, zalijte je zbylým těstem a opět poklaďte ovocem. Formu vložte do trouby a pečte 50 minut nebo dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed suchá. Před vyklopením nechte 10 minut chlebíček vychladnout ve formě.
Poznámka k receptu
Mokrý, vláčný a šťavnatý, o to se postará osvědčená kombinace podmáslí a jogurtu. Příště přidejte třešně, maliny nebo rybíz. Tmavé těsto s červeným ovocem funguje bezvadně.
FORMA NA BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
Načítám komentáře...