KAKAOVÝ CHLEBÍČEK S NEKTARINKAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C, formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Nektarinky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na klínky.

2. Do velké mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidejte sůl, cukr a promí- chejte. V menší misce rozšlehejte vidličkou vejce, přilijte podmáslí, jogurt a promíchejte. Tekuté suroviny nalijte k sypkým a promíchejte. Těsto nepřemíchejte, nebylo by pak nadýchané.

3. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, poklaďte polovinou nektarinek, zalijte je zbylým těstem a opět poklaďte ovocem. Formu vložte do trouby a pečte 50 minut nebo dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed suchá. Před vyklopením nechte 10 minut chlebíček vychladnout ve formě.

Poznámka k receptu

Mokrý, vláčný a šťavnatý, o to se postará osvědčená kombinace podmáslí a jogurtu. Příště přidejte třešně, maliny nebo rybíz. Tmavé těsto s červeným ovocem funguje bezvadně.

FORMA NA BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...