Kakaový dezert s chia marmeládou
Seznam surovin
- ovesné vločky 40 gramů (s vlákninou)
- mléko 250 mililitrů
- kakao 2 lžíce (raw)
- sirup (avávový)
- maliny 100 gramů (mražené)
- chia semínka 1 lžíce
- vanilkový lusk 1/2 kusu
Postup přípravy
Maliny dejte do hrnce a podlijte trochou vody. Přidejte semínka z vanilky a zahřívejte. Jakmile maliny pustí šťávu, přidejte chia semínka a nechejte směs chvíli probublat. Na závěr ji ochuťte agávovým sirupem a odstavte z plotny, aby začala chladnout a zároveň i houstnout.
Kakao rozmíchejte v mléce a nalijte do hrnce. Přidejte ovesné vločky a na mírném plameni zahřívejte. Vlijte agávový sirup a míchejte, dokud kaše nezhoustne na požadovanou konzistenci. Obě připravené směsi pak na sebe navrstvěte do skleničky, ozdobte trochou vloček a dejte vychladit.
Načítám komentáře...