Kandované růžové plátky
Seznam surovin
- květy (růžové)
- bílek
- cukr krystal
Postup přípravy
1. Rozeberte opatrně květy růží na jednotlivé okvětní plátky a přikryjte navlhčenou utěrkou, zamezíte tak rychlému vadnutí. Bílek našlehejte vidličkou s pár kapkami vody, stačí, když jej jen lehce napěníte. Štětečkem z obou stran opatrně potřete plátek růže bílkovou pěnou, dejte pozor, abyste růži nepotrhali.
2. Do misky nasypte cukr krystal a opatrně posypte okvětní lístek. Jakmile budete mít lístek nahrubo pocukrovaný, položte ho na cukr v misce a ještě z obou stran cukr na lístek lehce přimáčkněte.
3. Přebytečný cukr oklepejte a lístky nechte pořádně zaschnout (ideálně na mřížce) při pokojové teplotě. Čerstvé lístky můžete hezky tvarovat, stačí je podložit pomačkanou kuchyňskou utěrkou nebo alobalem a vytvořit tak přirozené zvlnění. Schnutí neuspěchejte, lístky musí být před použitím dostatečně ztvrdlé a zcela suché.
Poznámka k receptu
Lístky růží povznesou jakýkoli dezert do nebeských výšin. Jde o jednoduchý trik, který se postará o maximální efekt.
Načítám komentáře...