Karamelky
Seznam surovin
- cukr 2 hrnky (o objemu 200ml)
- sůl 1 lžička
- máslo 6 lžic
- smetana na šlehání 1 hrnek
- marshmallow 3,5 hrnku
- čokoláda mléčná 3,5 hrnku (úlomky i bílé)
- vanilkový extrakt 1 lžička
- čokoláda hořká (nasekaná na ozdobení)
Postup přípravy
1. Plech na pečení vyložte pečicím papírem, aby po stranách přečníval.
2. V silnostěnném kastrolu na středním plameni vařte 5 až 6 minut cukr, sůl, máslo a bonbony. Míchejte, až se máslo a bonbony rozpustí. Vlijte smetanu a směs pak asi na 5 minut uveďte
do prudšího varu, občas ji promíchejte.
3. Stáhněte z ohně, vmíchejte čokoládové úlomky a vanilku a nechte čokoládu rozpustit. Směs vlijte na plech (o rozměrech 20 x 25 cm), nechte ji zchladnout a poté důkladně vychladit. Hmotu rozkrájejte nebo z ní vykrajujte různé tvary (při průměru 3 cm získáte asi 35 bonbonků), ozdobte je
hoblinkami čokolády a uložte do papírových košíčků nebo do dárkového balení.
Načítám komentáře...