Karamelové placičky s jahodami
Seznam surovin
- cukr 150 gramů
- med 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- šťáva pomerančová 150 mililitrů
- máslo 100 gramů
- ořechy
- mandle
- smetana na šlehání 300 mililitrů (na krém)
- cukr moučkový 2 lžíce (na krém)
- jahody
Postup přípravy
Všechny přísady promícháme na pracovní ploše, máslo přimícháme jako poslední. Těsto propracujeme, vyválíme na tenký plát a vypíchneme formičkami.
Plátky těsta položíme na papír na pečení a pečeme velmi krátce (asi 4 minuty) v předehřáté troubě při 200 °C.
Promícháme smetanu s cukrem a vyšleháme do tuhého krému. Omyté a očištěné jahody nakrájíme na kostičky. Na každou placičku dáme lžíci krému, posypeme nakrájenými jahodami a stavíme jednu
placičku na druhou.
Načítám komentáře...