Angreštové tvarohové koláčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s cukrem a solí, přidáme měkký tvaroh (nejlépe balený v papíru, ne z vaničky), asi 0,5 dl studené vody a přistrouháme citronovou kůru. Všechny přísady v míse důkladně promícháme a pak těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké. Zabalíme ho do fólie a necháme odležet asi 30 minut v chladu.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj kolečka. Vložíme je do vymazaných formiček, prsty těsto vymačkáme až k okrajům a takto necháme asi hodinu odležet. Pak těsto předpečeme asi 10 - 15 minut při 180 °C.

Měkký tvaroh smícháme se smetanou. Přidáme vejce, vanilinový cukr, med, škrobovou moučku a citronovou kůru, vše důkladně promícháme a krém nalijeme na předpečené těsto ve formičkách.

Očištěný angrešt rozdělíme na náplň, koláčky vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme ještě asi 30 minut dozlatova, dokud tvarohová náplň nezačne na povrchu zlátnout.

Poznámka k receptu

Postup plnění můžete obrátit, na předpečené těsto nasypat nejdříve angrešt a pak ho zalít tvarohovou náplní.

Vmíchejte do tvarohové náplně loupané a nahrubo nasekané mandle nebo ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...