Angreštové tvarohové koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- tvaroh měkký 200 gramů
- cukr 60 gramů
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- tuk (na vymazání formiček)
Na náplň:
- angrešt 650 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů
- smetana 100 gramů
- vejce 1 kus
- med 60 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- moučka škrobová 1 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná, z 1 citronu)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s cukrem a solí, přidáme měkký tvaroh (nejlépe balený v papíru, ne z vaničky), asi 0,5 dl studené vody a přistrouháme citronovou kůru. Všechny přísady v míse důkladně promícháme a pak těsto hněteme tak dlouho, dokud není hladké. Zabalíme ho do fólie a necháme odležet asi 30 minut v chladu.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj kolečka. Vložíme je do vymazaných formiček, prsty těsto vymačkáme až k okrajům a takto necháme asi hodinu odležet. Pak těsto předpečeme asi 10 - 15 minut při 180 °C.
Měkký tvaroh smícháme se smetanou. Přidáme vejce, vanilinový cukr, med, škrobovou moučku a citronovou kůru, vše důkladně promícháme a krém nalijeme na předpečené těsto ve formičkách.
Očištěný angrešt rozdělíme na náplň, koláčky vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme ještě asi 30 minut dozlatova, dokud tvarohová náplň nezačne na povrchu zlátnout.
Poznámka k receptu
Postup plnění můžete obrátit, na předpečené těsto nasypat nejdříve angrešt a pak ho zalít tvarohovou náplní.
Vmíchejte do tvarohové náplně loupané a nahrubo nasekané mandle nebo ořechy.
Načítám komentáře...