Arašídový koláč s medem
Seznam surovin
Na 1 koláč (8 kusů):
- máslo 180 gramů
- arašídové máslo 100 gramů
- cukr krupice 100 gramů (přírodní)
- med 100 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- arašídy 100 gramů (jemně nasekané solené)
Poleva:
Postup přípravy
1. Horkovzdušnou troubu rozehřejte na 150 °C. Ručně spolu vyšlehejte rozehřáté máslo, arašídové máslo, cukr a med, až vznikne nadýchaná směs. Přidejte 1 vejce a míchejte znovu do pěny. Pak přidávejte vždy po jednom vejci a jedné lžíci mouky a pokaždé promíchejte v hladkou směs.
2. Až vmícháte všechna vejce, vsypte zbývající mouku a vše spojte v hladké těsto. Nakonec do těsta vmíchejte nasekané solené arašídy (soli se nebojte, „odpíchne” chuť).
3. Směs nalijte do koláčové formy (vymazané tukem a se dnem vyloženým pečicím papírem) a pečte asi 40 minut dozlatova, nebo až na špejli, vpíchnuté do středu koláče, ulpí jen vlhké drobečky.
4. Upečený koláč ihned hustě propíchejte špejlí a potřete asi 4 lžícemi medu. Koláč nechte ve formě úplně vychladnout. Pak ozdobte nasekanými arašídy a přes ně ho ještě jednou celý přelijte lžící medu
Poznámka k receptu
Razantní chuť „buráků” najde v tomto senzačním koláči další uplatnění.
Načítám komentáře...