Babiččin jablečný koláč

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme strouhané těsto. Změklé máslo smícháme s cukrem a hladkou moukou, dobře propracujeme, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.

Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, po troškách přidáme olej, přimícháme mouku, vodu a prášek do pečiva a na závěr lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme strouhanými jablky se skořicovým cukrem, na které nastrouháme vychlazené těsto.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180 °C a upečeme dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...