Babiččiny vyzkoušené koláčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- droždí 1 balení (sušené)
- žloutek 2 kusy
- bílek 1 kus
- cukr 70 gramů
- máslo 120 gramů (rozpuštěné)
- olej 2 lžíce
- mléko 250 mililitrů
- sůl
- maková náplň
- povidlová náplň
- tvarohová náplň
- mandle
- drobenka
Postup přípravy
V míse promíchejte mouku s cukrem, droždím a špetkou soli. Přilijte vlažný rozpuštěný tuk, olej a mléko rozšlehané se žloutky. Vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.
Vykynuté těsto vyválejte, vykrájejte kolečka a přendejte na vymazaný plech. Středy koleček promáčkněte malou skleničkou nebo závažím namočeným v mouce.
Okraje potřete bílkem, naplňte nádivkou, ozdobte mandlemi nebo drobenkou a nechte ještě chvíli kynout. Plech vložte do předem vyhřáté trouby a zvolna pečte při 180° C dozlatova.
Recept na tvarohovou náplň najdete zde.
Recept na povidlovou náplň najdete zde.
Recept na makovou náplň najdete zde.
Načítám komentáře...