Banánky
Seznam surovin
- listové těsto 2 kusy (pláty)
- banány 4 kusy
- cukr hnědý 2 lžíce (na posypání)
- vejce (na potření)
- smetana na šlehání 1 balení (na ozdobu)
- cukr vanilkový 1 balení (na ozdobu)
Postup přípravy
Oloupané banány rozkrojíme na půlky, které ještě podélně rozkrojíme. Naskládáme je řezem dolů na pláty těsta a pomocí nože obkrájíme každý kousek banánu tak, aby kolem něj zůstal asi 2 cm široký okraj těsta.
Banánky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a banánky posypeme hnědým cukrem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 - 20 minut dozlatova.
Ještě horké banánky rozdělíme na dezertní talířky a doplníme šlehačkou vyšlehanou s vanilkovým cukrem.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...