Bezlepkový čučoriedkový koláč
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr krystal 150 gramů
- voda 3/4 decilitru (vlažná)
- olej 3/4 decilitru (rostlinný)
- mouka bezlepková 165 gramů (mixC)
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- borůvky 80 gramů (sušené)
- ořechy lískové 4 lžíce (opražené, nasekané)
- ořechy 5 lžic (mleté)
- máslo 25 gramů
Postup přípravy
Bielka oddelíme od žĺtkov,, najlepšie je ked máme vajíčka izbovej teploty ,, bielka a 100g cukru vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtka začneme šľahať s cukrom a pomali prilejeme vodu a olej, vyšľaháme na penu, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, čucoriedky a posekané lieskovce, zľahka premiešame so snehom.
Formu vymastíme maslom a vysypeme mletými orechmi alebo lieskovcami a nalejeme zmäs. Necháme odstáť tak 10min. Nakoniec dáme piecť do vopred rozohroatej rúry na 170C tak na 45-50 minút. Po dobečení necháme mierne vychladnúť, koláč vyberieme a nechame úplne vzchladnúť na mriežke.
Načítám komentáře...