Bezlepkový limetkový koláč

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo na mírném ohni rozpustíme, nalejeme do mísy, přidáme třtinový cukr a bezlepkovou směs na koláč. Do směsi vyklepneme vejce, přisypeme nastrouhanou citronovou kůru a vše důkladně promícháme. Vzniklé těsto zabalíme do fólie a uložíme minimálně na půl hodiny do lednice. Vychlazené těsto rozválíme mezi dvěma archy potravinové fólie. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme trochou bezlepkové směsi. Těsto vložíme do formy a pečeme bez náplně 6 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Koláč poté vyjmeme, naplníme krémem a znovu pečeme při teplotě 170 °C asi 15 až 20 minut. Posledních 5 minut koláč sledujeme, aby nevytekl z formy.

KRÉM: Všechny suroviny na krém ušleháme v robotu. Šleháme jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...