Bezlepkový limetkový koláč
Seznam surovin
- máslo 110 gramů
- cukr třtinový 100 gramů
- bezlepková směs na koláč 225 gramů (směs na koláč Mix per Dolci )
- vejce 1 kus
- citronová kůra (z půlky citronu)
- tvaroh měkký 150 gramů (plnotučný)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- cukr třtinový 100 gramů
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- limetková kůra (z 1 limetky)
Na krém:
- sýr Mascarpone 250 gramů
Postup přípravy
Máslo na mírném ohni rozpustíme, nalejeme do mísy, přidáme třtinový cukr a bezlepkovou směs na koláč. Do směsi vyklepneme vejce, přisypeme nastrouhanou citronovou kůru a vše důkladně promícháme. Vzniklé těsto zabalíme do fólie a uložíme minimálně na půl hodiny do lednice. Vychlazené těsto rozválíme mezi dvěma archy potravinové fólie. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme trochou bezlepkové směsi. Těsto vložíme do formy a pečeme bez náplně 6 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Koláč poté vyjmeme, naplníme krémem a znovu pečeme při teplotě 170 °C asi 15 až 20 minut. Posledních 5 minut koláč sledujeme, aby nevytekl z formy.
KRÉM: Všechny suroviny na krém ušleháme v robotu. Šleháme jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout.
Načítám komentáře...