Bezlepkový ovocný koláč
Seznam surovin
Na těsto:
- mouka bezlepková 100 gramů
- strouhanka 100 gramů (bezlepková)
- cukr krupice 100 gramů
- mléko 1 decilitr
- olej 1/2 decilitru
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky (bez lepku)
- ovoce 200 gramů (podle vlastní chuti)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka bezlepková (na vysypání formy)
Na drobenku:
- máslo 50 gramů
- cukr krupice 50 gramů
- mouka bezlepková 50 gramů
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto kromě ovoce smícháme, až vznikne těsto podobné kaši.
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 26 cm a poklademe ho ovocem.
Přísady na drobenku smícháme a promneme prsty. Drobenku nasypeme na koláč, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Načítám komentáře...