Bleskové hrušky
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- hrušky 2 kusy (malé)
- čokoládová omáčka 4 lžíce
- vejce 1 kus (na potření)
Postup přípravy
Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky, opatrně znich lžičkou odstraníme jádřince a každou půlku nakrojíme nožem na tenké plátky tak, aby půlka zůstala vcelku a vznikl vějíř.
Z plátu listového těsta vykrojíme 4 stejná kolečka a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Do středu každého kolečka dáme lžíci toppingu a položíme na něj půlku hrušky řeznou stranou dolů.
Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut dozlatova. Podáváme ještě teplé.
Při servírování doplníme každou porci kopečkem husté zakysané smetany.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
V horké vodní lázni rozpusťte tmavý med se špetkou mleté skořice a použijte ho místo toppingu. Výsledkem bude lahodná chuť.
Načítám komentáře...