Bleskový Švestkový koláč
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr třtinový 200 gramů
- mléko 300 gramů (kravské nebo rostlinné)
- olej 150 mililitrů
- mouka 150 gramů (ječná)
- mouka špaldová 150 gramů (jemná celozrnná)
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- skořice 1 lžička
- švestky
Postup přípravy
Vajíčka vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Za stálého míchání přilejte olej a mléko. Přisypte oba druhy mouky předem promíchané s kypřicím práškem a skořicí. Těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, poklaďte švestkami a pečte 40 minut na 160 stupňů. servírujte se zakysanou smetanou a datlovým sirupem.
Poznámka k receptu
K servírování: zakysaná smetana, datlový sirup
Načítám komentáře...