Borůvkové koláčky s kokosovým sněhem
Seznam surovin
- vejce 1 kus
- Hera 3 lžíce (rozpuštěná)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- sůl
- borůvky 1 hrnek
- cukr moučkový 1/2 hrnku
- mléko kefírové 1/2 hrnku
Na sníh:
- bílek 2 kusy
- cukr hnědý 1 lžíce
- moučka kokosová 1/2 hrnku
- sůl (špetka, nebo několik kapek citronové šťávy)
Postup přípravy
Borůvky promícháme s polovinou cukru a necháme pustit šťávu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, zbylým cukrem, vejcem, rozpuštěným zchladlým tukem a kefírem a na závěr do těsta přimícháme proslazené borůvky.
Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných menších kulatých formiček (plníme je nejvýše do tří čtvrtin).
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme hnědý cukr a kokosovou moučku. Sníh rozdělíme na těsto, formičky postavíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 25 minut (podle velikosti formiček).
Načítám komentáře...