Borůvkový koláč z jogurtu
Seznam surovin
- ovoce mražené 600 gramů (borůvky)
- borůvky 400 gramů (čerstvé)
- jogurt bílý 500 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr krystal 150 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- cukr vanilkový 1 balení
Drobenka:
- máslo 80 gramů
- cukr krupice 80 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
Postup přípravy
1. Borůvky vyskládejte na tác a nechte rozmrazit. 2. Bílý jogurt vyšlehejte ve větší míse společ- ně s vejci a cukrem. Přidejte do směsi polohrubou mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše pořádně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 °C. 3. Z másla, cukru a mouky rukama uhněťte drobenku. 4. Plech vyložte pečicím papírem, vlijte do něj směs a bohatě ji posypte borůvkami. Nakonec koláč posypte drobenkou a pečte asi 35 minut.
Poznámka k receptu
Použijte místo borůvek jiné sezonní ovoce.
Načítám komentáře...