Bramborový páj s hroznovým vínem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a cukr, přidáme měkký tuk, sůl a prolisované brambory a vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme v chladničce.

Pomazánkové máslo důkladně vyšleháme s cukrem, smetanou a vejci. Po částech přimícháme prolisované brambory a špetku soli a vymícháme dohladka.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na kulatý plát silný asi 2 mm a opatrně ho pomocí válečku přeneseme do vymazané kulaté formy. Těsto dobře přimáčkneme na dno i stěny formy, na několika místech ho propícháme vidličkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Když těsto zbělá, snížíme teplotu na 150 °C a těsto dopečeme do světle zlatavé barvy.

Upečený korpus necháme částečně vychladnout, pak ho naplníme připravenou směsí a dále pečeme při 150 °C. Po 20 minutách teplotu snížíme na 110 °C a pečeme ještě asi hodinu, dokud není náplň po celé ploše při zatlačení prstem stejně pružná.

Páj necháme zchladnout (nejlépe do druhého dne), pak ji poklademe půlkami kuliček hroznů, potřeme želé připraveným podle návodu na obalu a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...