Bratislavské rohlíčky

Seznam surovin

Maková náplň:

Ořechová náplň:

Těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdřív si připravte náplně. Na makovou nejprve povařte cukr se 150ml vody. Přidejte mletý mák, skořici, citronovou kůru a rozinky (mohou být předem namočené v rumu). Nechte ji vychladnout.

2. Ořechovou náplň z uvedených surovin připravte obdobně, jen místo vody použijte stejné množství mléka.

3. Do mísy prosejte mouku se solí. Přidejte cukr, rozdrobené droždí, vlažné rozpuštěné máslo, žloutky a mléko a vypracujte elastické těsto. Rozválejte ho na 3 placky a každou rozkrojte na 8 stejně velkých
trojúhelníků.

4. Plňte je ořechovou nebo makovou náplní, směrem od nejširšího místa po špičku stočte, ohněte do tvaru rohlíčku, přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem. Nechte je asi
150 minut kynout.

5. Pečte přibližně 20 minut v troubě předehřáté na 160°C. Během pečení je důležité neotvírat troubu, aby těsto nepopraskalo.

Poznámka k receptu

Klasika uplynulých desetiletí, která k nám „připlula“ ze sousední slovenské kuchyně. Recepty se mohou v jednotlivostech lišit, těsto by ale mělo být nadýchané a vláčné a náplň krásně šťavnatá. Rohlíčky dobře ustojí i zmrazení a následné pozvolné prohřátí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...