BROSKVOVÉ CLAFOUTIS

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse promíchejte mouku, mandlovou mouku cukr a sůl, můžete je i lehce nakypřit metlou. Přidejte extrakt, vejce, žloutky, smetanu a šlehejte, dokud nezískáte hladké těsto. Formu vymažte máslem a vysypte cukrem.

2. Broskve nakrájejte na klínky a spolu s malinami naskládejte do formy. Zalijte těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Broskve pustí šťávu, takže koláč zůstane vláčný, musí ale být dopečený – zkontrolujte to špejlí. Zapíchněte ji do středu, a když ji vytáhněte suchou a bez drobečků, máte hotovo. Koláč nechte vychladnout, poprašte cukrem a podávejte.

Poznámka k receptu

Clafoutis nejspíš znáte s třešněmi, jde o jeden z nejznámějších francouzských koláčů. Hutné těsto založené na vejcích a smetaně se nám ale osvědčilo i v kombinaci s broskvemi.

FORMA 25x35 CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...