Brownies z červené řepy I
Seznam surovin
- řepa červená 550 gramů
- čokoláda hořká 225 gramů
- máslo 120 gramů
- cukr krystal 275 gramů
- vejce 3 kusy (3 - 4 kusy podle velikosti)
- mouka pšeničná hladká 130 gramů
Postup přípravy
1. Řepu oloupejte, nakrájejte na kostky, dejte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a na 15 minut vložte do mikrovlnné trouby.
2. Troubu předehřejte na 180°C a hranatou formu o velikosti 30 x 20cm vyložte pečicím papírem. K ještě horké řepě přidejte na kousky nalámanou čokoládu a na kostky nakrájené máslo. Teplota řepy by je měla rozpustit. Pokud ne, ještě na chvíli dejte mísu do mikrovlnné trouby. Tyčovým mixérem řepu s čokoládou rozmixujte na hladkou směs a vmíchejte mouku.
3. Vejce s cukrem ušlehejte do světle žluté nadýchané pěny. Pomocí stěrky do ní opatrně vmíchejte směs řepy, másla a čokolády. Pracujte jemně, aby hmota neztratila objem. Směs dejte do formy a pečte 25 - 30 minut, okraje by měly být pevné, ale střed stále měkký a vláčný, při doteku se trochu chvěje.
4. Nechte vychladnout a podávejte nakrájené na kousky.
Poznámka k receptu
- Dekadentně hříšný moučník, v němž si čokoláda s řepou dokonale notují a jehož příprava trvá jen chvíli. Odolejte pokušení a nepřidávejte žádné kakao. Nechte vyniknout rubínově rudou barvu řepy.
- Pokud nevlastníte mikrovlnnou troubu, koláč upečete také, jen bude příprava o něco delší. Řepu uvařte a nastrouhejte, čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, vše spojte a rozmixujte. Můžete využít i řepu pečenou.
- Ingredience na formu 30 x 20 cm.
Načítám komentáře...