Černo-bílá čokoládová baklava

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, vejce, smetany a oleje zpracujeme tuhé a vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu odpočinout.

Dvě třetiny ořechů a mandlí nasekáme nahrubo, zbytek nastrouháme. V kastrůlku svaříme 3 dl vody s medem, cukrem, kořením a máslem. Přidáme ořechy s mandlemi a zvolna vaříme, dokud se téměř všechna voda nevyvaří. Pak kastrůlek postavíme do studené vody a za stálého míchání necháme směs zchladnout. Do poloviny směsi vmícháme 60 g rozpuštěné tmavé čokolády a do druhé 60 g rozpuštěné bílé čokolády. Na závěr do každé směsi vmícháme nakrájenou zbylou čokoládu a sušenky.

Těsto rozdělíme na tři díly a každý rozválíme na pomoučeném válu na co nejtenčí plát, který rozřízneme na tři obdélníky o velikosti asi 15 x 20 cm. Tři pláty potřeme rozpuštěným máslem a naskládáme je do pekáčku vyloženého papírem na pečení. Rozetřeme na ně směs s bílou čokoládou, přidáme další tři pláty potřené máslem, potřeme je směsí s tmavou čokoládou a vše završíme posledními třemi pláty těsta potřenými máslem. Horní vrstvu těsta nakrojíme ostrým nožem asi na 24 čtverečků a baklavu pečeme asi 50 minut při 160 °C.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...