Cheesecake matcha
Seznam surovin
Korpus:
- sušenky kakaové 180 gramů (Oreo)
- cukr krupice 2 lžíce
- máslo 4 lžíce (rozpuštěné)
- sůl 1 špetka
Krém:
- sýr krémový 600 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- jogurt 100 gramů (tučný)
- čaj 2 lžíce (Matcha)
- cukr krupice 150 gramů
- vejce 4 kusy (velká)
- sůl 1 špetka
- čokoláda (hoblinky na ozdobení)
Postup přípravy
1. Připravte korpus: troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Do nádoby od mixéru nebo food processoru vložte sušenky, cukr, sůl a máslo a rozdrťte na jemnou drobenku. Vsypte ji do formy a prsty upěchujte na dno. Pečte asi 10 minut, pak nechte vychladnout.
2. Mezitím připravte krém: v míse důkladně prošlehejte jogurt a čaj Matcha. Jakmile je jogurt dokonale obarvený, ručně ho pomocí stěrky promíchejte s krémovým sýrem. Pak přidejte cukr, sůl a postupně zašlehejte vejce, stále ručně, jinak krém zřídne. Formu důkladně obalte dvěma nebo třemi vrstvami alobalu. Nalijte krém na zchladlý korpus, formu posaďte do dostatečně velkého pekáčku a do poloviny zalijte vroucí vodou. Pečte v předehřáté troubě nejprve 15 minut na 180 °C, pak teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 50 minut. Správně upečený cheesecake je na okrajích pevný, ale uvnitř se stále chvěje. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho přes noc chlaďte v lednici. Podávejte ozdobený čokoládovými hoblinkami.
Poznámka k receptu
- Práškový čaj Matcha je jako stvořený k pečení - snadno se zapracuje do těst a krémů a předá jim svou výraznou chuť i barvu.
- Ingredience na formu o objemu 20 cm.
Načítám komentáře...