Chlebovec s rebarborou

Seznam surovin

Náplň:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chléb nastrouhejte na jemnou strouhanku a promíchejte ji s cukrem, mletými ořechy, citronovou kůrou a rozinkami. Zvlhčete rumem nebo vínem, přidejte trochu mléka a polovinu másla.

2. Do vymazané nákypové formy dejte třetinu směsi, pak polovinu rebarbory, krátce podušené s cukrem, pocukrujte, Tip: Využijte různé starší pečivo, celozrnné dodá dezertu výraznou chuť. posypte rozinkami, dejte další vrstvu chlebové směsi, rebarboru a navrch třetí díl těsta.

3. Pokapejte rozpuštěným máslem a mlékem a zvolna asi 30 minut pečte v troubě předehřáté na 180 °C, až chlebovec zezlátne.

4. Na povrch naneste lžící sníh prošlehaný s cukrem. Zvyšte teplotu trouby o 20 °C a nechte krátce zapéct. Ozdobte lístky máty.

Poznámka k receptu

Rebarbora je jemná, šťavnatá a příjemně nakyslá, dezertům dodá výjimečně svěží chuť. Chlebovec ovšem můžete připravit s jakýmkoli sezonním ovocem, na podzim třeba se švestkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...