Chřestovo - rebarborový koláč
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- máslo 160 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr moučkový 80 gramů
- citronová kůra 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
Na náplň:
- chřest 400 gramů (bílý)
- rebarbora 250 gramů
- cukr krupice 200 gramů
- skořice 1 kus (celá)
Na drobenku:
- máslo 80 gramů
- cukr krupice 80 gramů
- mouka pšeničná hrubá 80 gramů
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vytvarujeme do připravené formy. Pečeme při 165 °C po dobu 10 minut.
Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a poté spaříme 3 minuty v osolené vodě a vkládáme do připravené vody s ledem, ihned vyndáme. Suroviny na náplň do koláče dusíme společně s chřestem nakrájeným na kousky cca 15 minut.
Směs necháme prochladnout, vyjmeme skořici a vkládáme na předpečené linecké těsto. Posypeme drobenkou. Dopečeme ještě 8 minut na 165 °C.
Koláč podáváme teplý s vanilkovou zmrzlinou.
Načítám komentáře...