Clinton
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr moučkový 300 gramů
- mléko 2 decilitry
- olej 1 decilitr
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- kakao 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
krém 1:
- mléko 7 decilitrů
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- cukr vanilkový 2 balíčky
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- rum 1/2 decilitru
- pudinkový prášek vanilkový 2 balíčky (Zlatý klas)
krém 2:
- cukr krystal 4 lžíce
- mléko 2,5 decilitru
- smetana na šlehání 2 balíčky (v prášku)
na potretie:
ovocie:
posypanie:
- čokoláda (alebo granko)
Postup přípravy
1. Vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku, kypriaci prášok a vymiešame. nakoniec opatrne vmiešame sneh. Upečieme pri 180 stupňoch a necháme vychladnúť.
Krém č.1
Z mlieka, pudinkového prášku, múky a vanilky uvaríme puding, vychladíme. Maslo vymiešame s cukrom a rumom. Postupne pridáme puding
Krém č. 2
Cukor zkaramelizujeme, zalejeme horúcim mliekom a rozvaríme. Vychladnuté mlieko vyšľaháme so šľahačkou.
Korpus natrieme džemom ktorý sme zmiešali s rumom. Poukladáme jednu radu kivi, babány, jahody (koľko sa zmestí). Natrieme krém č.1 a potom krém č.2. Posypeme grankom alebo čokoládou
Načítám komentáře...