Čokoládové koláčky II

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme v míse s moučkovým cukrem, žloutky a solí. Vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme drobivou hmotu. Přidáme do ní 2 lžíce studené vody a rychle vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odležet.

Mezitím připravíme náplň. Smetanu přivedeme k varu. Přidáme cukr, máslo a nadrobno nakrájenou čokoládu a vše důkladně rozmícháme. Směs odstavíme z ohně a když lehce prochladne, vmícháme do ní mléko.

Odleželé těsto rozdělíme na menší kousky a naplníme jimi vhodné vymazané kulaté formičky, například na košíčky. Těsto důkladně vymačkáme prsty do všech stran, propícháme ho na několika místech vidličkou a upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C (asi 10 – 20 minut, podle velikosti formiček).

Upečené košíčky necháme vychladnout, pak je naplníme zchladlou čokoládovou náplní a necháme ztuhnout v chladu, nejlépe do druhého dne.

Před podáváním koláčky poprášíme kakaem a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...