Čokoládové koláčky s banánem

Seznam surovin

Na medový ananas:

  • ananas 12 plátků (čerstvý, množství plátků podle počtu koláčků)
  • džus ananasový 2 decilitry
  • máslo 40 gramů
  • med 4 lžíce
  • rum 3 lžíce (Tuzemák nebo Bacardi)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo ušleháme v míse s cukrem do pěny a postupně do ní zašleháme rozpuštěnou čokoládu, sůl a vejce. Přidáme oloupané banány rozmačkané vidličkou, kokos a zakysanou smetanu a promícháme. Mouku prosejeme s kakaem, skořicí, práškem do pečiva a sodou a tuto směs důkladně vmícháme do máslové části. Těsto naplníme do vymazaných a vysypaných malých kulatých formiček (nebo silikonových, které nemusíme vymazávat ani vysypávat), rozložíme je na plech a pečeme při 180 °C asi 25 minut (podle velikosti formiček).

Z plátků ananasu kulatou formičkou vykrojíme úhledná kolečka a menším vypichovátkem z nich vykrojíme tvrdé středy. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme džus s medem a promícháme. V této směsi plátky ananasu krátce povaříme, na závěr přidáme rum a po chvilce ananas ze šťávy vyjmeme.

Upečené koláčky vyklopíme z formiček, navlhčíme je zbylou šťávou z pánve a středy koláčků naplníme čokoládovým krémem. Koláčky rozdělíme na plátky ananasu a podáváme je ještě teplé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...