Čokoládové koláčky s mandlemi
Seznam surovin
- listové těsto 2 balení
- mandle 100 gramů (mleté)
- cukr krupice 100 gramů
- máslo 100 gramů (změklé)
- žloutek 3 kusy
- čokoláda na vaření 50 gramů (hrubě nasekaná)
- kakao 1 lžíce
- rum 1 lžíce
- žloutek 1 kus ( na potření)
Postup přípravy
Vmisce smícháme nasekanou čokoládu, mandle, cukr a kakao na drobenku. Přidáme změklé máslo, žloutky rozšlehané se lžící vody a rum a mícháme, až vytvoříme kompaktní pastu.
Zkaždého plátu těsta vykrojíme 4 kolečka (celkem tedy 8). Do středu 4 koleček rozdělíme připravenou pastu a necháme asi 1 cm široký volný okraj. Ten potřeme rozšlehaným žloutkem, kolečka přiklopíme zbylými kolečky a okraje ksobě dobře přitiskneme.
Koláčky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je na vrchu zbylým žloutkem. Vložíme je na 10 minut do chladničky, pak je vyjmeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut dozlatova.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...