Čokoládové válečky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 80 gramů
- podmáslí 40 gramů (nebo kefír)
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
Na náplň:
- čokoláda hořká 60 gramů
- smetana na šlehání 1 lžíce
- whisky 2 lžičky
- sušenky celozrnné 40 gramů
Postup přípravy
Mouku rozmícháme s podmáslím a žloutkem dohladka.
Z bílku se špetkou soli ušleháme ne příliš tuhý sníh a vmícháme ho do základu těsta.
Ztuhlou náplň rozdělíme na 10 kousků, které rozválíme na silnější válečky. Každý napíchneme na špejli, namočíme v připraveném těstě, ponoříme do rozpáleného oleje a zprudka osmažíme dozlatova. Před podáváním podle chuti pocukrujeme.
Náplň: Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ji v misce ponořené do horké vodní lázně. Vmícháme smetanu ke šlehání, přidáme whisky a rozdrcené sušenky, dobře promícháme a hmotu necháme ztuhnout v chladničce.
Načítám komentáře...