Čokoládový koláč I
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- máslo 200 gramů
- cukr krupice 100 gramů (přírodní)
- kakao 20 gramů (kvalitní)
- žloutek 1 kus
- čokoláda hořká 100 gramů (nasekaná)
Krém:
- čokoláda hořká 200 gramů
- sýr Mascarpone 500 gramů
- skořice (na ozdobení)
- kakao (na ozdobení)
- čokoláda (nastrouhaná na ozdobení)
Postup přípravy
1. Z mouky, másla, cukru, kakaa a žloutku vypracujte těsto. Nakonec do něj zapracujte kousky čokolády. Těsto nechte alespoň 30 minut uležet v chladničce.
2. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Korpus ještě propíchejte vidličkou.
3. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.
4. Na krém rozehřejte čokoládu ve vodní lázni (v misce postavené na kastrol s mírně vroucí vodou). Až zchladne na pokojovou teplotu, promíchejte ji s mascarpone.
5. Koláč ozdobně naplňte připraveným krémem a poprašte skořicí, kakaem a nastrouhanou čokoládou.
Poznámka k receptu
Jednoduchý, krásný, elegantní... božský!
Načítám komentáře...