Čokoládový koláč I

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z mouky, másla, cukru, kakaa a žloutku vypracujte těsto. Nakonec do něj zapracujte kousky čokolády. Těsto nechte alespoň 30 minut uležet v chladničce.

2. Těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Korpus ještě propíchejte vidličkou.

3. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.

4. Na krém rozehřejte čokoládu ve vodní lázni (v misce postavené na kastrol s mírně vroucí vodou). Až zchladne na pokojovou teplotu, promíchejte ji s mascarpone.

5. Koláč ozdobně naplňte připraveným krémem a poprašte skořicí, kakaem a nastrouhanou čokoládou.

Poznámka k receptu

Jednoduchý, krásný, elegantní... božský!

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...