Čokoládový koláč II
Seznam surovin
- vejce 2 kusy (žloutky a bílky zvlášť)
- vanilkový lusk 1 kus (dřeň, nebo pár kapek vanilkového extraktu)
- cukr krupice 1 hrnek
- sůl 1 špetka
- máslo 125 gramů (+ na vymazání formy)
- mléko 1 hrnek
- mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky (+ na vysypání formy)
- kakao 3 lžíce
- čokoláda 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- rybíz červený 300 gramů
Postup přípravy
1. Žloutky, vanilku a cukr vyšlehejte do světlé pěny. V jiné misce ušlehejte z bílků se špetkou soli tuhý sníh.
2. Do žloutkové pěny vmíchejte rozpuštěné máslo, vlažné mléko, prosátou mouku, kakao a čokoládu. Nakonec do směsi vmíchejte kypřicí prášek a opatrně zapracujte ještě sníh z bílků.
3. Těsto vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané dortové nebo nízké koláčové formy, navrch hustě nasypte rybíz a pečte asi 30 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 170 °C.
Poznámka k receptu
Sladké čokoládové těsto krásně „odpíchne” pikantně kyselkavou chuť rybízu...
Načítám komentáře...