Čokoládový koláč s krémem

Seznam surovin

Krém:

Těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na krém dejte nalámanou čokoládu do ohnivzdorné misky. Smetanu zahřejte s instantní kávou k bodu varu, vlijte k čokoládě a nechte 2 minuty stát. Pak prošlehejte dohladka. Krém nechte asi 1 hodinu dojít do pokojové teploty.

2. Na korpus prosejte do mísy mouku se solí a kakaem. V jiné míse zpěňte asi 4 minuty máslo s cukrem (nejlépe elektrickými metlami). Přidejte vejce a vanilku a znovu dobře promíchejte. Snižte rychlost a po částech do tohoto základu zašlehávejte moučnou směs. Těsto vytvarujte jako obdélník a zabalené do fólie ho dejte na asi 30 minut do chladu.

3. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte mezi dvěma fóliemi a vyložte jím obdélníkový rám, postavený na plechu pokrytém pečicím papírem, či papírem vyloženou obdélníkovou formu (aby papír dobře držel, dno pokapejte vodou). Vytvořte okraje a korpus propíchejte vidličkou.

4. Pečte 18 až 20 minut, až těsto zpevní. Korpus nechte lehce zchladnout na mřížce a pak ho vyklopte.

5. Krém vyšlehejte dohladka a naplňte ho do cukrářského sáčku s hvězdicovitou hubičkou. Korpus potřete mascarpone promíchaným se šlehačkou a na ně nastříkejte růžičky z čokoládového krému.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...