Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem
Seznam surovin
- tvaroh měkký 500 gramů (hustý)
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- rybíz červený 350 gramů (čerstvý nebo mražený)
- máslo 200 gramů
- cukr krupice 150 gramů
- cukr hnědý 100 gramů
- vejce 1 kus
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s hnědýmm cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a prsty zpracujeme na drobenku.
Ve druhé míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a dobře rozmícháme.
Menší plech vyložíme papírem na pečení a na dno rozprostřeme polovinu drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a tu zasypeme zbylou drobenkou.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova. Po vychladnutí koláč nakrájíme asi na 16 kousků.
Načítám komentáře...