Dutch baby pacake se svařenými švestkami I
Seznam surovin
- švestky 8 kusů
- voda 1/2 hrnku
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- cukr vanilkový 1 lžíce
- máslo 85 gramů
- vejce 4 kusy (velká)
- smetana na šlehání 120 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- cukr třtinový 2 lžíce
- cukr moučkový (na posypání)
- jogurt 150 gramů (řecký)
Postup přípravy
1. Troubu předehřeju na 220 °C. Švestky omyju a rozpůlím. Nasypu je do rendlíku s vodou a lžící vanilkového cukru, přidám kousek vanilkového lusku a vařím je do změknutí, trvá to 10 až 15 minut. Mezitím připravím pánev o průměru asi 25 cm, dám do ní máslo a vložím ji do středu trouby.
2. Vejce, smetanu, mouku a třtinový cukr dám do mixéru a pořádně promixuju, dokud není těsto krásně našlehané. Je to záležitost jedné nebo dvou minut. Pak ho naliju do pánve s rozpuštěným máslem a vrátím do trouby. Palačinku peču zhruba 20 minut, musí být krásně nadýchaná se zlatými okraji. Postupně se zvětšuje a krásně zlátne, vážně je to lepší než fi lm! Abyste předešli frustraci z toho, že tuhle krásu někdo pro- švihne (děti si hrají, manžel si čte), tak je, prosím vás, všechny zavolejte ke stolu a až pak ji vyndejte z trouby, protože dutch baby po chvíli zase splaskne.
3. Nakonec ji pocukruju vanilkovým cukrem a servíruji s jogurtem a svařeným ovocem. Krásné víkendové ráno!
Poznámka k receptu
Dutch baby pancake připravuju ráda na víkendové brunche, není s ní žádná práce, přitom vypadá jako opravdové mistrovské dílo!
Načítám komentáře...