Dýňový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte základní těsto a vyválejte ho tak, aby, až jím vyložíte formu, okraje přesahovaly asi o 2cm. Vykrojte ozdobný okraj a dejte formu chladit.

2. V menší misce smíchejte cukr, koření a sůl. Ve větší míse prošlehejte vejce, smetanu a dýňové pyré. Vmíchejte suché ingredience a náplň nalijte na vychlazené těsto. Zbylé těsto rozválejte, vykrájejte ozdobné tvary, položte na náplň a dejte koláč do trouby předehřáté na 200°c. Pečte 45–55 minut, střed náplně by se měl lehce chvět. Vyndejte formu z trouby a nechte koláč zcela vychladnout na kuchyňské mřížce, aby náplň ztuhla.

Recept na základní těsto najdete zde
Recept na zakladní dýňové pyré najdete zde

Poznámka k receptu

Perfektní dýňový koláč je jiskrný a sametově hebký. Směs koření jsme vyladili na míru našim chutím, vy si ji ale klidně přizpůsobte. K dýni totiž ladí i hřebíček nebo kardamom.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...