Engadinský ořechový koláč
Seznam surovin
Těsto:
- mouka 300 gramů (hladké)
- cukr krupice 150 gramů
- máslo 150 gramů
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
Náplň:
- cukr krupice
- ořechy vlašské 250 gramů (nasekané)
- smetana na šlehání 200 mililitrů
Postup přípravy
1. Z uvedených přísad vypracujte těsto. Asi 250g těsta oddělte, zbylé vyválejte a vyložte jím formu o průměru 24cm. Dejte do chladu.
2. Na náplň nechte cukr zkaramelizovat v pánvičce. Vmíchejte ořechy a smetanu a nechte dvakrát přejít varem. Hmotu přesuňte do korpusu, překryjte ji pokličkou vyválenou ze zbylého těsta, okraje dobře
spojte a ozdobně vymačkejte vidličkou.
3. Vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte asi 40 minut nebo až korpus zezlátne.
Načítám komentáře...