Farmářský mrkvový koláč
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr třtinový 150 gramů
- rostlinný tuk 100 gramů (např. Flora Gold)
- citron 1 kus (šťáva a kůra)
- mouka špaldová 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 gram
- kokos 80 gramů (strouhaný)
- mrkev 170 gramů (strouhaná)
- rozinky 3 lžíce
- cukr moučkový 1 lžička (na posipání)
Postup přípravy
Smícháme vejce, cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Flora Gold, kůru a šťávu z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, kypřící prášek, kokos, mrkev a rozinky.
Do formy na koláč vložíme pečící papír a nalijeme těsto. Pečeme na 180 °C asi 40 minut. Před podáváním posypeme cukrem.
Načítám komentáře...