Fofr koláč s drobenkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
- vejce 1 kus
- olej 6 lžic
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr krupice 4 lžíce
- mléko 1 sklenice
- ovoce (1 miska, dle výběru)
- tuk (na vymazání)
- mouka (na vysypání)
- drobenka (nemusí být)
Postup přípravy
Mouku prosejte s práškem do pečiva a smíchejte s cukrem. Vejce rozmíchejte s mlékem a olejem a vlijte do sypké směsi. Umíchejte hladké těsto, které rozetřete na vymazaný a vysypaný plech.
Povrch poklaďte celým nebo pokrájeným ovocem a posypte drobenkou. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte.
Dávkování: hrnek = 250 mililitrů, sklenice = 150 mililitrů
Poznámka k receptu
Místo ovoce můžete na těsto nastříkat tvarohovou nádivku.
Načítám komentáře...