Francouzský hruškový páj
Seznam surovin
- hrušky 4 kusy
- citron 1 kus
- tvaroh měkký 150 gramů
- mléko 3 lžíce
- cukr moučkový 180 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- vejce 2 kusy
- olej 200 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 320 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
Postup přípravy
Hrušky oloupejte a nakrájejte na osminky, ihned je zakapejte citronovou šťávou, aby nehnědly.
V míse rozmíchejte měkký tvaroh s mlékem, vanilkovým a moučkovým cukrem, vejci, olejem, polohrubou moukou promíchanou s práškem do pečiva, lžičkou citronové kůry a šťávou z 1/2 citronu.
Těsto důkladně vymíchejte a nalijte do pečicího papíru vyložené koláčové formy o průměru cca 30 cm.
Poklaďte hruškami, které mírně vtlačte do těsta. Formu vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte.
Načítám komentáře...