Galetka s třešněmi
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů (+ na poprášení pracovní plochy)
- sůl
- vejce 1 kus
- mléko 100 mililitrů (vlažné)
- cukr krupice 100 gramů
- droždí sušené 1 balíček
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
- třešně 300 gramů (nebo višně)
- cukr moučkový (na poprášení)
- máta (lístky na ozdobení)
Postup přípravy
1. Z uvedených surovin v míse vypracujte středně husté těsto (jako na buchty, mělo by lepit) a zakryté ho nechte na teplém místě přibližně 40 minut kynout.
2. Poté z něj na pomoučené pracovní ploše vyválejte kruh. Na střed klaďte odstopkované višně a kraje těsta ohýbejte směrem dovnitř.
3. Pečte asi 35 minut do zlatova v troubě předehřáté na 180°C. Podávejte pocukrované a ozdobené mátovými lístky.
Poznámka k receptu
Sladké, hebké těsto a navinulá chutí višní. Sníte jeden kousek a ihned sáhnete po dalším!
Načítám komentáře...