Galettes de Rois (královský koláč)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme dvě lehce ušlehaná vejce, namleté mandle a likér a vyšleháme do hustého krému. Listové těsto rozválíme na dva stejně velké pláty a pomocí dortové formy z nich vykrojíme dva kruhy. První placku položíme na plech a pokryjeme krémem (asi 1 cm u okraje necháme bez krému). Do vrstvy krému blízko středu ukryjeme překvapení. Volný okraj navlhčíme, přiklopíme druhou plackou a prsty pevně přitiskneme, aby během pečení náplň nevytekla. Vršek koláče pomocí tupého nože ozdobíme mřížkou a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Potřeme zbylým vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (v horkovzdušné na 180°C) dozlatova přibližně 30 minut.

Poznámka k receptu

malá figurka, hračka nebo peníz na ozdobu

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...