Galettes de Rois (královský koláč)
Seznam surovin
- máslo 120 gramů
- cukr třtinový 120 gramů
- vejce 3 kusy
- mandle 120 gramů
- likér mandlový 1 lžička
- listové těsto 1 balení
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme dvě lehce ušlehaná vejce, namleté mandle a likér a vyšleháme do hustého krému. Listové těsto rozválíme na dva stejně velké pláty a pomocí dortové formy z nich vykrojíme dva kruhy. První placku položíme na plech a pokryjeme krémem (asi 1 cm u okraje necháme bez krému). Do vrstvy krému blízko středu ukryjeme překvapení. Volný okraj navlhčíme, přiklopíme druhou plackou a prsty pevně přitiskneme, aby během pečení náplň nevytekla. Vršek koláče pomocí tupého nože ozdobíme mřížkou a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Potřeme zbylým vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (v horkovzdušné na 180°C) dozlatova přibližně 30 minut.
Poznámka k receptu
malá figurka, hračka nebo peníz na ozdobu
Načítám komentáře...