Holandský jahodový koláč

Seznam surovin

Na korpus:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme do ní mouku s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto. Naplníme ho do vymazané menší kulaté formy, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut.

Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho rozkrojíme na dva pláty, spodní plát potřeme jahodovou marmeládou a poklademe očištěnými jahodami nakrájenými na plátky. Druhý plát potřeme na řezu smetanou ušlehanou dotuha s větší částí moučkového cukru a přiklopíme jím spodní plát.

Vršek koláče potřeme zbylou šlehačkou a dozdobíme ho zbylými nakrájenými jahodami.

Hotový koláč necháme asi hodinu odležet v chladničce a před podáváním ho poprášíme zbylým moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Ozdobte koláč lístky čerstvé máty nebo meduňky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...