Holandský jahodový koláč
Seznam surovin
Na korpus:
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 60 gramů
- mouka pšeničná hladká 60 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- tuk (na vymazání formy)
Na náplň:
- marmeláda 100 gramů (jahodová)
- jahody 250 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- cukr moučkový 100 gramů
Postup přípravy
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme do ní mouku s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto. Naplníme ho do vymazané menší kulaté formy, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout. Pak ho rozkrojíme na dva pláty, spodní plát potřeme jahodovou marmeládou a poklademe očištěnými jahodami nakrájenými na plátky. Druhý plát potřeme na řezu smetanou ušlehanou dotuha s větší částí moučkového cukru a přiklopíme jím spodní plát.
Vršek koláče potřeme zbylou šlehačkou a dozdobíme ho zbylými nakrájenými jahodami.
Hotový koláč necháme asi hodinu odležet v chladničce a před podáváním ho poprášíme zbylým moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Ozdobte koláč lístky čerstvé máty nebo meduňky.
Načítám komentáře...