Hruškové koláčky
Seznam surovin
- rozinky 1 hrst
- likér mandlový (na namočení rozinek )
- cukr krupice 100 gramů
- vejce 3 kusy
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
- mléko 120 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- citronová kůra (nastrouhaná z jednoho citronu)
- hrušky 4 kusy (rozkrojené na poloviny)
Postup přípravy
1. Nejprve nechte rozinky máčet v likéru. Cukr s vejci vyšlehejte do pěny a pak do ní pomalu zašlehávejte rozpuštěné máslo a mléko. Nakonec vmíchejte mouku, prášek, citronovou kůru a rozinky s likérem.
2. Těsto rozlijte do 8 formiček (nejvýše do jedné třetiny jejich výšky, těsto totiž hodně vyběhne). Vložte rozpůlenou hrušku. Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch).
3. Formičky s těstem a pečte na plechu asi 40 minut, až těsto vyběhne a ovoce zvláční
Poznámka k receptu
Efektní a vděčný způsob, jak zpracovat zbylé ovoce, třeba i kompotované.
Načítám komentáře...