Hruškové koláčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve nechte rozinky máčet v likéru. Cukr s vejci vyšlehejte do pěny a pak do ní pomalu zašlehávejte rozpuštěné máslo a mléko. Nakonec vmíchejte mouku, prášek, citronovou kůru a rozinky s likérem.

2. Těsto rozlijte do 8 formiček (nejvýše do jedné třetiny jejich výšky, těsto totiž hodně vyběhne). Vložte rozpůlenou hrušku. Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch).

3. Formičky s těstem a pečte na plechu asi 40 minut, až těsto vyběhne a ovoce zvláční

Poznámka k receptu

Efektní a vděčný způsob, jak zpracovat zbylé ovoce, třeba i kompotované.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...