Hruškový koláč
Seznam surovin
- sušenky máslové 210 gramů (např. Club)
- máslo 180 gramů (+ na vymazání formy)
- skořice 1/2 lžičky
- tvaroh měkký 250 gramů (ve vaničce)
- vejce 2 kusy
- mléko 100 mililitrů
- hrušky 6 kusů
- cukr skořicový 40 gramů
Postup přípravy
1. Sušenky spolu s máslem pokrájeným na kousky rozdrťte ve food processoru a přidejte ½ lžičky skořice - vznikne máslová drobenka. Koláčovou formu vymažte máslem, vyložíte pečicím papírem a směs prsty pěchujte do formy, dokud nebude rovnoměrně rozprostřená po celé ploše. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Na náplň smíchejte v misce tvaroh, vejce, polovinu skořicového cukru a mléko. Hrušky oloupejte, vykrájejte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na sušenkový základ nalijte tvarohový krém, na něj naskládejte plátky hrušek a vše posypte zbytkem skořicového cukru.
3. Pečte 1 hodinu, skořicový cukr na povrchu koláče krásně zkaramelizuje. Nec chte vychladnout a podávejte.
Poznámka k receptu
- Tenhle hruškový koláč je srdcovka parťaček z The Taste of Place. Pečou ho pořád a všem. Dokonce o něm i natáčely video.
- Ingredience na koláčovou formu 30 cm.
Načítám komentáře...