Hruškový koláč s marcipánem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- cukr moučkový 100 gramů (+ trocha na posypání)
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl 1 špetka
- máslo 125 gramů (nebo margarín změklý)
- vejce 1 kus
Náplň:
- kompot hruškový 460 gramů (po okapání)
- marcipán 1 balíček (Dr. Oetker )
- smetana zakysaná 180 gramů
Postup přípravy
Hrušky nechejte na sítku důkladně okapat.
V míse smíchejte mouku a kypřicí prášek. Přidejte oba cukry, sůl, máslo nebo margarín a vejce. Vše ručně zpracujte na drobenku a dvě třetiny jejího množství napěchujte na dno koláčové formy. Pak nastrouhejte marcipán a přidejte k němu zakysanou smetanu. Vyšlehejte dohladka a rozetřete na těsto.
Okapané hrušky nakrájejte na tenké plátky a naskládejte na těsto. Posypejte zbytkem drobenky a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 35 minut. Koláč posypejte moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...