Hruškový koláč z listového těsta
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- tvaroh měkký 250 gramů
- cukr 150 gramů
- vejce 4 kusy
- mléko 2,5 decilitru
- skořice 1 lžička (mletá)
- hrušky 425 gramů (kompotované)
- mouka pšeničná hladká (na poprášení)
Postup přípravy
V míse smícháme ricottu, moučkový cukr, rozinky, citronovou kůru, vanilkový extrakt a vejce.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát a přeneseme ho do obdélníkové formy vyložené papírem na pečení.
Těsto potřeme připravenou náplní a rozložíme na ni oloupané hrušky zbavené jádřinců a nakrájené na tenké plátky.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Poprašte koláč před pečením troškou mleté skořice. Bude ještě voňavější.
Načítám komentáře...