Italská crostata s marmeládou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr třtinový 130 gramů
- vejce 1 kus
- citronová kůra 1/2 kusu
- sůl 1 špetka
- marmeláda 200 gramů
- máslo 135 gramů
Postup přípravy
V míse smíchejte mouku, cukr, vejce, citrónovou kůru, sůl a změklé máslo (125g – zbytek si nechte na pomazání formy). Těsto zpracujte (v případě, že vám vyšlo příliš patlavé, tak přidejte lehce mouky) v kouli, zabalte ho do potravinářské folie a nechte 1 hodinu odpočívat v lednici. Vezměte formu s průměrem kolem 25cm a vymažte ji máslem. Dejte rozehřát troubu na 200°C.
Mezitím uválejte 3/4 těsta na placku a vložte ji pečlivě do formy, kraje nechte vyvýšené, vytvarujte je. Těsto vymažte marmeládou. Ze zbylé 1/4 těsta vyválejte opět placku a nakrájejte jí kolečkem na proužky. Proužky naskládejte na těsto ve formě do tvaru mřížky (viz. na fotce). Dejte péct na 40 minut. Podávejte vychladlé (eventuálně i posypané moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Autorem receptu je Zuzka z www.ilove-italy.cz.
Načítám komentáře...