Jablečný koláč s karamelem
Seznam surovin
Na těsto:
- vejce 5 kusů
- voda 4 lžíce (horká)
- cukr krupice 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Na náplň:
- jablka 1 kilogram
- cukr skořicový 3 lžičky
- cukr vanilkový 1 balíček
Na polevu:
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké karamelové 1 plechovka
Postup přípravy
Jablka zbavíme slupek a jádřinců a nastrouháme je nahrubo.
V míse vyšleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny. Ručně přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno formy rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme je vanilkovým a skořicovým cukrem, nalijeme na ně připravené těsto a koláč pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Po upečení koláč opatrně překlopíme na talíř tak, aby jablka byla nahoře a těsto dole. Salko karamel natřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout.
Načítám komentáře...