Jablečný koláč s mandličkami
Seznam surovin
Na náplň:
- jablka 7 kusů
- máslo 40 gramů
- cukr krupice 2 lžíce
- rozinky 2 lžíce
- mandlové lupínky 2 lžíce
- skořice 1 lžička (mletá)
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 150 gramů
- vejce 1 kus
- cukr moučkový 50 gramů
- sůl
Postup přípravy
Z mouky, másla, cukru moučky a vejce rychle zadělejte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu alespoň půl hodiny odpočinout.
Pak ho na pomoučněném vále vyválejte a vyložte jím formu i s okraji. Položte na těsto pečicí papír, zatižte ho suchými fazolemi nebo hrachem, vložte do předehřáté trouby a pečte asi 10 minut.
Jablka oloupejte, překrojte napůl, vykrojte jaderník, svrchu je nařízněte do vějířku a pokapejte citronovou šťávou. Papír z formy vyjměte i s fazolemi a těsto pečte ještě 5 minut. Pak pokryjte předpečené těsto půlkami jablek, potřete je rozehřátým máslem, posypte propláchnutými rozinkami, skořicí, cukrem a mandlovými lupínky.
Vložte zpět do trouby a pečte zvolna asi 30 až 40 minut.
Načítám komentáře...